Echipament ZUMBA

 In Antrenamente, Tips

Cum ne echipam corect pentru zumba?

1. Cu ce sa vin?

Trebuie sa vii cu echipament de schimb, apa si prosop.

In timpul cursului se transpira mult si de aceea trebuie sa te schimbi dupa terminarea antrenamentului. De asemenea trebuie sa ai un prosop si o sticla de apa. Hidratarea este foarte importanta si este recomandat sa bei apa inainte, in timpul si dupa antrenament.

2. Cum sa ma imbrac?

Imbracamintea de antrenament trebuie sa fie confortabila astfel incat sa permita miscarea. Este contraindicat antrenamentul cu imbracaminte care limiteaza miscarile (in nici un caz blue-jeans).

3. Cum sa ma incalt?

Iti recomandam incaltaminte sport flexibila, astfel incat sa permita efectuarea miscarilor cat mai usor. Este important ca talpa sa nu fie foarte aderenta la podea pentru a nu solicita excesiv incheieturile(gleznele si genunchii). De asemenea, talpa are si rolul de a absorbi socurile, de aceea nu este recomandata o talpa subtire (joasa).

4. Cate calorii ard intr-o sedinta de ZUMBA? Cat de mult slabesc?

Este foarte greu sa iti spunem cate calorii arzi in timpul unui curs de ZUMBA deoarece acest lucru depinde pe de o parte de conformatia corpului tau iar pe de alta parte depinde de tine, mai exact de intensitatea cu care executi fiecare exercitiu. La ZUMBA fiecare cursant lucreaza in ritmul sau. De exemplu, intr-un curs de ZUMBA un cursant poate sa arda 400 de calorii in timp ce altul arde 1000 de calorii.

Putem sa iti spunem insa ca la o sedinta de ZUMBA se ard in medie 500-800 calorii.

Rezultatele obtinute depind foarte mult de tine deoarece intensitatea cu care executi miscarile este direct proportionala cu numarul de calorii arse.

5. Necesita o experienta anterioara de dans sau aerobic?

CATEGORIC NU! Toata lumea poate sa participe la cusurile de ZUMBA. Indiferent de varsta sau experienta, orice persoana poate sa participe cu succes la clasele de ZUMBA Fitness. Nu ai nevoie de o experienta anterioara in dans sau aerobic.

6. Daca nu ma descurc?

Nu trebuie sa faci fiecare pas perfect. ZUMBA inseamna sa simti muzica si sa te simti bine in timp ce faci exercitiile. Cu cat depui mai multa energie in miscari cu atat vei obtine rezultate mai bune.

7. Conteaza varsta?

NU exista limita de varsta. In prezent avem cursanti incepand de la 4-5 ani pana la pensionari peste 60 ani. Asta deoarece fiecare trebuie sa lucreze in ritmul sau si sa se simta bine pe ritmurile muzicii.

8. Conteaza sexul?

ZUMBA se adreseaza atat femeilor cat si barbatilor. Este adevarat ca de obicei la un curs de ZUMBA sunt mult mai multe femei decat barbati.

Recommended Posts

Leave a Comment

0